Nieuws

HORSES FOR SALE

Onderstaand ons actuele verkoopaanbod. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of bezichtiging. Daarnaast zijn wij doorlopend op zoek naar goede jonge paarden, uit fokzekere moederlijnen. Wilt u een paard inruilen? Ook dat behoort tot de mogelijkheden.

Lees meer...

Volg onze FB-pagina!

Voor de laatste nieuwtjes over ons bedrijf kijkt u op de Facebook-pagina van Spliethof Paarden.

Heeft u vragen mbt hengstenkeuze, inseminatie van uw merrie of het trainen van uw paard? Bel gerust of kom langs om in een persoonlijk gesprek uw plannen te bespreken!

Lees meer...

**FONGER 478 RESERVE KAMPIOEN Oudere Hengsten**

Het was weer spanning en sensatie afgelopen weekend in Leeuwarden! Het WTC was zoals altijd tot de nok gevuld met liefhebbers vanuit alle uithoeken van de wereld. De Kampioenskeuring vormde een prachtig sluitstuk van 3 dagen vol Friese passie en emotie. De hengsten die wij komend dekseizoen beschikbaar hebben lieten zich stuk voor stuk fantastisch zien. Absoluut hoogtepunt was het Reserve Kampioenschap voor Fonger 478!!!  

Lees meer...

Bikkel 470 en Fonger 478 stijgen op Fokwaarde-index

In de laatste Fokwaarde-index zijn alle keurings- en testresultaten van het afgelopen seizoen weer helemaal up-to-date bijgewerkt. Zowel voor Bikkel 470 als voor Fonger 478 heeft dat goed uitgepakt, want de goede resultaten van hun nakomelingen zorgen voor stijgende Fokwaarden!

Lees meer...

Fonger 478 DEFINITIEF goedgekeurd!!!

Vandaag ontvingen wij van het stamboek het fantastische bericht dat Fonger 478 zijn nakomelingenonderzoek met succes heeft afgerond!!

Lees meer...

Bikkel 470-zoon naar Finale Horsefood Dressuurtalent

Vandaag tijdens de voorselectie in Aalsmeer voor het 'Horsefood Dressuurtalent', een competitie voor jonge talentvolle dressuurpaarden, namen ook enkele Friese paarden deel.

Lees meer...

Fonger 478 naar het Zuiden!!

NIEUW OP ONS STATION:

**FONGER 478**

Lees meer...

Ylke vd Lage Berkt naar Finale FTC

Vandaag vond in Balkbrug de halve finale plaats van de FTC. Maarliefst 175 paarden namen eerder deel aan de voorselecties van deze prachtige competitie. Daarvan verschenen er vandaag ruim 50 wederom in de ring. Er werd flink gestreden om uiteindelijk bij de laatste 8 te komen. 

Lees meer...

Wilko vom Schladitzer See naar Leeuwarden.

Vandaag in Drachten tijdens de Eerste Bezichtiging van de Hengstenkeuring, is Wilko vom Schladitzer See van fok./eig. Sebastian Schiller aangewezen voor de Tweede Bezichtiging in Leeuwarden!

Lees meer...

Wardy 509 goedgekeurd!!!

Vandaag tijdens het eindexamen van het KFPS-verrichtingsonderzoek in Exloo, zijn onder grote publieke belangstelling 6 nieuwe hengsten toegelaten tot de dekdienst. 

Lees meer...

Fonger 478-dochter naar Halve Finale FTC!

Oirschot zorgde wederom voor de aftrap van de selectiewedstrijden voor de Friesian Talent Cup. Met 5 merries en 4 hengsten die door mogen naar de volgende ronde is een goede start gemaakt van deze mooie competitie.

Lees meer...

HATTRICK VOOR LUCIE-KATE IN TERNAT!!!

Het BSFP organiseerde afgelopen zondag haar jaarlijkse Fokdag wederom op de mooie accomodatie in Ternat. Het werd voor ons een hele mooie keuringsdag onder prima weersomstandigheden. 

Lees meer...

Bikkel 470-dochter Veulenkampioen in Hilvarenbeek!

HET WAS WEER GOED IN HILVARENBEEK!! De Fokdagen zijn voor ons uitstekend verlopen, met als absolute blikvanger het merrieveulen van Bikkel 470!

Lees meer...

Veulenkampioen voor Menne 496 in Oosterland!

In het Zeeuwse Oosterland vindt traditiegetrouw de eerste Fokdag van het keuringsseizoen plaats. Eerste premies waren er voor veulens van Menne 496 en Markus 491!

Lees meer...

Sterren voor Hessel 480, Fonger 478 en Alke 468

Het keuringsseizoen is weer van start gegaan met de stamboekkeuringen in Harich en Kronenberg.

Lees meer...

Markus 491 en Elias 494 in de prijzen

Het is volop lente en dat betekent dat het outdoorseizoen intussen weer van start is gegaan. De eerste tuig- en dressuurwedstrijden zijn inmiddels verreden. 

Lees meer...

Moeder van Markus 491 ontvangt Prestatiepredikaat!

Vandaag tijdens de IBOP in Warga werden opvallend goede resultaten behaald. Zeven paarden behaalden een score van 80 punten of hoger en 5 merries konden definitief Kroon worden verklaard.

Lees meer...

Bikkel 470-zoon naar finale Horsefood Dressuurtalent

Op de verschillende voorselecties van de Horsefood Dressuurtalent-competitie, verschenen ook de nodige Friezen in de baan. Zonen van Bikkel 470 en Alke 468 plaatsten zich voor de finale op 2 april in Berkel-Enschot.

Lees meer...

Hessel 480-zoon naar 80 punten in ABFP

Vandaag deed alweer de 2e groep ABFP-deelnemers van dit jaar examen, met daarin enkele aansprekende zonen van Hessel 480. 

Lees meer...

Eerste veulens van Elias 494 geboren

Elk jaar kijken we weer uit naar de eerste veulens van de nieuw gekeurde hengsten. Hoewel nog erg vroeg in het seizoen, zijn de eerste veulens van dressuurcrack Elias 494 al geboren!

Lees meer...

Alke 468- zoon aan kop in halve finale FTC!

Na de spannende halve finale vandaag bij Stal de Mersken, kan de balans opgemaakt worden voor de grote finale tijdens de HK in Leeuwarden. 

Lees meer...

Super veulenrapportage voor Markus 491!!

Inmiddels zijn de veulenrapporten bekend over 2017. Gedurende het keuringsseizoen werd al duidelijk dat de veulens van Markus 491 opvielen door hun kwaliteit, hetgeen nu in de rapportage nogmaals wordt bevestigd.

Lees meer...

Alke 468, Fonger 478 en Hessel 480 leveren zonen voor Leeuwarden

Tijdens de Eerste Bezichtiging voor de HK 2018 afgelopen week in Drachten, werden mooie zonen van Alke 468, Fonger 478 en Hessel 480 aangewezen voor de Tweede Bezichtiging in Leeuwarden.

Lees meer...

Zonen van Bikkel 470 en Alke 468 door naar halve finale FTC

Tijdens de laatste selectiedag voor de halve finale van de FTC, vandaag in Balkbrug, behaalden maarliefst 23 combinaties voldoende punten voor de volgende ronde! Een mooie score. Daaronder ook 2 zonen van Bikkel 470 en Alke 468.

Lees meer...

Alke 468-dochter definitief kroon!

Tijdens de 7e ABFP-test van dit jaar behaalde Tjenke fan de Heamar (Alke x Olof) een ruim voldoende score om definitief kroon te worden!

Lees meer...

Markus 491 wint Pavo Fryso Tuigaanleg in Blauwhuis!

Op de Fokdag van "It Fryske Hynder" in Blauwhuis nam de jonge hengst Markus 491 deel aan de Pavo Fryso Bokaal Tuigaanleg. In handen van Hendrik Eppinga behaalde Markus 491 een topscore van 82 punten!! 

Lees meer...

Sterdochter voor Bikkel 470 in Warga.

Tijdens de IBOP-dag in Warga is stamboekmerrie Sanne van Bûterheideveld gepromoveerd tot stermerrie!

Lees meer...

1e premie voor Bikkel 470-dochter in Ermelo!

Op de stamboekkeuring in Ermelo werden enkele mooie rubrieken 3-jarige merries gekeurd onder zomerse temperaturen. In totaal zelfs 4 eerste pemies, waaronder een dochter van Bikkel 470!

Lees meer...

Dochter van Bikkel 470 ster in Harich

De stamboekkeuring in Harich betekende de aftrap van het keuringsseizoen 2017. Onder goede weersomstandigheden werd een mooie groep paarden voorgesteld. De resultaten waren dan ook prima met zelfs 2 eerste premies bij de nieuwe sterren.

Lees meer...

Bikkel 470-zoon naar 80,5 in ABFP!

Tijdens het eindexamen van alweer de 3e ABFP-test van dit jaar behaalde een zoon van Bikkel 470 een hele mooie cijferlijst.

Lees meer...

Markus 491-veulen geboren in Pakistan!

Dat het Friese paard wereldwijd ongekend populair is weten we inmiddels, maar nu is ook in Pakistan het eerste Friese veulen geboren!

Lees meer...