**FONGER 478 RESERVE KAMPIOEN Oudere Hengsten**

Het was weer spanning en sensatie afgelopen weekend in Leeuwarden! Het WTC was zoals altijd tot de nok gevuld met liefhebbers vanuit alle uithoeken van de wereld. De Kampioenskeuring vormde een prachtig sluitstuk van 3 dagen vol Friese passie en emotie. De hengsten die wij komend dekseizoen beschikbaar hebben lieten zich stuk voor stuk fantastisch zien. Absoluut hoogtepunt was het Reserve Kampioenschap voor Fonger 478!!!  

Vanaf het moment dat hij werd goedgekeurd hebben we in Fonger 478 vertrouwen gehad. Met een afstamming die van zowel vaders- als moederszijde doordrenkt is met beweging en prestatie, kon het niet anders dan dat dit een goede fokhengst zou gaan worden. En wat heeft hij zich geweldig omhoog geknokt! Met dik 55% Sterkinderen, Kroondochters, Fokdagkampioenen en meerdere testtoppers in de ABFP én FTC heeft Fonger 478 zijn nakomelingenonderzoek recent met glans afgerond! In Leeuwarden liet hij weer even zien wat zijn handelsmerk is: voor beweging moet je bij Fonger 478 zijn. Het Reserve Kampioenschap betekend weer een stukje meer erkenning voor de kwaliteiten van deze tophengst.

 

En dan Elias 494. Samen met zijn topruiter Peter Spahn een gouden spannetje! Wát een ambassadeurs voor het moderne Friese sportpaard. De titel “Horse of the Year” is meer dan op zijn plaats.

 

Menne 496 streedt weer mee tot de laatste 3 in het Kampioenschap. Een hengst met een enorm statuur; het beste van Norbert 444 Pref. en Beart 411 Pref. verenigd. Van deze klasbak hebben we het laatste nog niet gezien!

 

De zeer populaire Markus 491 beleefde een droomdebuut met zijn eerste jaargang hengsten. Maarliefst 10 zonen werden donderdag aangewezen voor de voorrijdagen! Zeer rassig, sterke bovenlijn en lengte in het kruis. Markus 491 zelf liep zaterdag uiteraard ook weer in de Kampioensring.

De jonge Tymen 503 stond net als vorig jaar bovenaan in zijn rubriek en ging door naar het Kampioenschap.

 

En ten slotte onze bloedmooie Bikkel 470. Aan de hand draven is zoals bekend niet zijn grootste hobby. Tis em vergeven. Hij is onze nr. 1!! We kijken uit naar de super luxe en gitzwarte veulens die de komende maanden ongetwijfeld weer van hem geboren gaan worden.

 

Fokkerijadvies is niet meer weg te denken binnen onze hengstenhouderij. Het geeft ons elk jaar weer veel voldoening om enerzijds met ervaren fokkers te sparren over hun fokkerijkeuzes en anderzijds om nieuwe, beginnende fokkers op weg te helpen in het fokkerijwereldje. Bel of kom langs voor een goed gesprek!

Met deze fantastische collectie hengsten hebben wij in ieder geval weer super veel zin in het nieuwe dekseizoen! Jullie toch ook??

Ga terug